Auto verkopen, let op

Wanneer u een auto koopt is een autoverzekering verplicht. Ook een aantal andere zaken moet u goed regelen, zoals motorrijtuigenbelasting betalen en het kenteken van uw automobiel op naam zetten. Wanneer u een auto koopt, moet de nieuwe eigenaar het kentekenbewijs laten overschrijven op zijn naam.

Dit kentekenbewijs bestaat voor oudere versie (voor 2004) uit 3 delen en nieuwere documenten uit 2 delen. Het gaat om het voertuigenbewijs, tenaamstellingbewijs en overschrijvingsbewijs.

Autoverzekering

Een autoverzekering bestaat er in verschillende variaties. De basis autoverzekering wordt de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd, ook wel WA. Wanneer de verzekerde een verkeersongeluk veroorzaakt wordt de schade gedekt aan de auto van de andere weggebruiker. Schade aan de eigen auto wordt dus niet vergoed. Hiervoor zijn verschillende aanvullende autoverzekeringen mogelijk om af te sluiten. hierbij kunt u denken aan WA plus beperkt casco en WA plus volledig casco. Waarbij ook diefstal, ruitschade en bijvoorbeeld schade door een aanrijding met een dier worden vergoed.

 

Wegenbelasting

Wegenbelasting wordt ook wel motorrijtuigenbelasting genoemd. Deze belasting is in het leven geroepen voor onderhoud aan wegen en compensatie voor de CO-2 uitstoot. Voor ieder type automobiel, zoals de personenauto, bestelauto, vrachtwagen of motor moet motorrijtuigenbelasting worden betaald. Wilt u direct uw autoverzekering berekenen, dan ziet u direct wat u kan besparen op een goedkope autoverzekering.