Uitvaartverzekeringen

Uw uitvaart regelen is voor veel mensen iets waar ze liever niet aan denken. Het is echter wel verstandig om uw wensen te laten vastleggen en een uitvaartverzekering af te sluiten. In de eerste plaats heeft u dan zelf de regie over uw uitvaart en zadelt u uw nabestaanden niet met hoge kosten op.

Uitvaart regelen

U hebt een behoorlijke vrijheid om uw uitvaart te regelen. Echter zijn er wel een aantal regels waaraan u zich dient te houden. Hierbij kunt u denken aan de termijn dat u begraven of gecremeerd moet worden na dat u bent overleden. Aan de andere kant hebt u veel vrijheden, zo hoeft u zelfs geen begrafenisondernemer in de arm te nemen om uw uitvaart te organiseren.
U zult zich wellicht afvragen hoe u uw wensen moet laten vastleggen. Dit kunt u zelf kenbaar maken in een verklaring of bij een notaris laten vastleggen. Deze moet worden voorzien van een handtekening inclusief datum. Even latere wijzigingen zijn mogelijk, maar moeten formeel worden bevestigd met expliciete vermelding.

Uitvaartverzekering verplicht?

Hoewel veel mensen opteren voor een uitvaartverzekering hoeft u deze niet af te sluiten. Let er dan wel op dat u voldoende geld achterlaat, anders moeten uw nabestaanden hiervoor opdraaien. Een uitvaartverzekering is daarom wellicht verstandiger.