Zorgverzekering

Met ziektekostenverzekering wordt hetzelfde bedoeld als zorgverzekering . Woonachtigen in Nederland zijn verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Er kan gekozen worden voor een basisverzekering, die de meest primaire kosten dekt. Wanneer u ook bijvoorbeeld de kosten voor fysiotherapie gedekt wilt hebben dan kunt u dit doen door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Welke kosten binnen het basispakket vallen, dat wordt niet door verzekeraars zelf bepaald maar door de overheid. De overheid stelt namelijk dat iedereen in Nederland recht heb een bepaald minimum als het op zorg aankomt. Wie zich nog verder wilt verzekeren is dat vrij om te doen met een aanvullende zorgverzekering.

Ik heb een laag inkomen en kan de premie niet betalen

Aangezien de overheid voor de hele bevolking een bepaald niveau van zorg als uitgangspunt neemt moet deze zorg ook voor iedereen betaalbaar zijn. om mensen met een laag inkomen tegemot te komen in de kosten voor de zorgpremie heeft de overheid de zorgtoeslag in het leven geroepen. hoe minder iemand verdiend hoe hoger deze toeslag is. vanaf een bepaald bruto jaarinkomen, ongeveer € 33.000, wordt er geen zorgtoeslag meer uitgekeerd. Dit slaat op het uitgangspunt dat men betaald naar draagkracht.

Zo moeten jongeren vaak voor hun gebit naar de tandarts en orthodontist. Een goede dekking hiervoor meenemen in het zorgevrzekeringspakket is dan aan te raden. Deze Orthodontist in Delft staat overigens goed aangeschreven.